Skip to content

Telefon: +31.647310776 Whatsapp: +31.647310776


Menu

Alocații și Beneficii pentru Copii în Olanda

Alocații și Beneficii pentru Copii în Olanda

Introducere:
În Țările de Jos, Banca de Asigurări Sociale (SVB) supraveghează acordarea alocațiilor pentru copii și a diverse alte beneficii destinate sprijinirii familiilor. Acest articol oferă informații esențiale despre alocațiile pentru copii, modul de distribuire și beneficiile suplimentare ce pot fi obținute în contextul olandez.

Prezentare Generală a Alocatiei pentru Copii:
Alocațiile pentru copii sunt plătite în patru tranșe, prima plată fiind emisă în luna aprilie a fiecărui an. Suma alocației variază în funcție de vârsta copilului:

Copii cu vârsta între 0 și 5 ani: 279,49 euro
Copii cu vârsta între 6 și 11 ani: 339,38 euro
Copii cu vârsta între 12 și 17 ani: 399,27 euro

Procedura de Solicitare și Informații Importante:
Dacă nașteți în Olanda, veți primi o scrisoare de la SVB în decurs de 4 săptămâni.
În cazul în care vă mutați din România sau dintr-un alt stat UE, este esențial să opriți alocatia în țara de proveniență și să păstrați dovada acestui fapt.

Dreptul de a primi alocația revine părintelui la care locuiește copilul.

În funcție de situația personală, solicitantul trebuie să obțină, în cazul persoanelor necăsătorite, fie un acord comun cu celălalt părinte, fie o hotărâre de divorț. În caz contrar, alocația va fi distribuită în proporție de 50% fiecărui părinte.

După înregistrarea solicitării pentru alocația copilului, este important să nu părăsiți Olanda. Orice modificare a situației trebuie anunțată cu cel puțin 4 săptămâni înainte la SVB sau 6 săptămâni dacă locuiți în afara Țărilor de Jos.

Procedura poate dura minim 6 luni – 1 an, cu posibilitatea prelungirii termenului de soluționare în cazul unor situații excepționale.

Situatii Speciale și Beneficii Adiționale:

În cazul părinților singuri, există posibilitatea de a solicita și alte ajutoare, iar în funcție de veniturile înregistrate, se poate obține de asemenea un sprijin suplimentar, calculate în funcție de veniturile realizate.

În cazul în care copilul suferă de o boală care presupune costuri ridicate pentru tratament sau dacă copilul locuiește în altă parte în vederea desfășurării studiilor, se poate solicita dublul alocației. În aceste situații, SVB va solicita opinia Comisiei pentru Evaluarea Indemnizației de Îngrijire (CIZ), care va contacta părintele pentru a obține acte medicale și alte informații relevante. Hotărârea finală va fi comunicată atât părintelui, cât și SVB-ului, iar SVB va emite decizia finală.

Alocațiile pentru copii reprezintă un sprijin esențial pentru familiile din Olanda, iar cunoașterea detaliilor și respectarea procedurilor contribuie la o gestionare eficientă a acestor beneficii. În consecință, în măsura în care întâmpinați dificultăți în parcurgerea acestei proceduri biroul nostru de avocatură vă stă la dispoziție. Ne puteți contacta la adresa de email [email protected] sau la numerele de telefon +31647310776 sau +40745173415.

Lasă un răspuns